ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ
1. ΣΒΕΡΚΟΣ: βραστά, σούπες & μαγειρευτά
2. ΚΑΠΑΚΙ: μαγειρευτά & κιμάς
3. ΣΠΑΛΑ: μαλακό κρέας με κολλαγόνο, ό,τι πρέπει για σούπες, ιδίως το "χτένι"
4. ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ: σχάρα ή γουβέτσι
5. ΣΤΗΘΟΣ: πλούσιο σε λίπος, ό,τι πρέπει για βραστά
6. ΚΟΝΤΡΑ: μπιζόλες για μαγειρευτά & κιμά
7. ΛΑΠΑ: κιμάς με αρκετό λίπος, μπιφτέκια
8. ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ - ΚΙΛΟΤΟ - ΤΡΑΝΣ: κοκκινιστό, λεμονάτο & κεμπάπ
9. ΝΟΥΑ-ΟΥΡΑ: ψητό κατσαρόλας, λεμονάτο, κρέας χωρίς λίπος
10. ΚΟΤΣΙ: ό,τι πρέπει για βραστά και για ψητά
11. ΠΟΝΤΙΚΙ: ό,τι πρέπει για βραστά και για ψητά
|